Premiär för nya spelaren på UR Play

För en strömningstjänst med tusentals program som UR Play är ”spelaren” själva hjärtat i tjänsten, den mest centrala komponenten på sajten.

Det är i spelaren som besökarna tillbringar mest tid, och tjänstens huvudsyfte är förstås att kunna spela upp video och audio.

Att byta ut och uppgradera spelaren var därför ett av de mest känsliga och kritiska åtgärderna på sajten. Det var en mycket viktig åtgärd för att få en moderniserad kodbas och stå rustad för framtida utmaningar.

Utvecklarna på UR Plays digitalavdelning har jobbat med detta under flera månader och efter omfattande testning var det lansering i början av oktober. Spelaren rullar nu på JW Player version 8, och den underliggande koden är omskriven till React.

Tack vare utvecklarnas skicklighet gick utrullningen extremt smidigt. För användarna märks det i prestanda och stabilitet. Den nya spelaren fungerar utan problem i alla webbläsare och responsiva storlekar. Men det finns också nya funktioner som att kunna välja typsnitt och färg på undertexterna. Och vi visar nu en UR-logotyp i övre hörnet på alla videoprogram.

Här hittar du alla program från UR Play.